Ann Minne-Soete trekt N-VA-lijst in Brugge

Redactie KW

Gemeenteraadslid Ann Minne-Soete voert de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge aan. Dat is donderdagavond bekendgemaakt. Zij neemt de plaats in van Pol Van Den Driessche, die afhaakte na een reeks getuigenissen over ongewenst gedrag.

Gemeenteraadslid Ann Minne-Soete heeft ja” geantwoord op de vraag van het bestuur van N-VA Brugge om de lijst aan te voeren op 14 oktober. “Ik neem deze uitdaging graag aan, in het belang van de partij en overtuigd dat het in Brugge tijd is voor verandering”, zegt zij in een eerste reactie.

“We beschikken over een bijzonder sterke ploeg kandidaten en zaterdag presenteren wij tijdens ons congres ons verfrissend verkiezingsprogramma. De N-VA heeft de ambitie de mooiste stad van Vlaanderen mee te blijven besturen.”

Kortrijkse komaf

Ann Minne-Soete werd 53 jaar geleden in Kortrijk geboren. Zij studeerde Latijn-Wetenschappen aan het O.-L-Vrouw-van-Vlaanderenlyceum van haar geboortestad. Daarna ging ze economie studeren aan de Ufsia en volgde zij notenleer en piano aan het Kortrijkse conservatorium. Zij is gehuwd met Ignace Minne, zaakvoerder van de gereputeerde muziekhandel Rombaux. Samen hebben zij drie kinderen.

Zakenvrouw

De actieve zakenvrouw is voorzitster van de Handelsgebuurtekring ‘t Beertje, lid van de vzw Club Brugge, lid van de raad van bestuur van Akademos en van het bestuur van het Cultuurcentrum Brugge. Zij is ook lid van de preventieraad, van Gecoro, van tennisclub Azalea, van Unizo en Voka. Zij is gemeenteraadslid sinds januari 2007.

(JG, foto FP)

Ann Minne-Soete trekt N-VA-lijst in Brugge

Bekijk hier de reportage

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad. En vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier