Ambiance in stembureau Veurne

25/05/14 om 14:01 - Bijgewerkt om 14:01

Bron: Kw

In Veurne maakt men de bijzittersplicht wat aangenamer door de radio op te zetten en een glaasje champagne te schenken op de 'Moeder der alle verkiezingen'-dag.

Ambiance in stembureau Veurne

Om 12 uur bood de vijfhonderdste stemmer zich aan aan stembureau 1. "Vijfhonderd!", riep voorzitter Peter Debaenst. Waarom hij zo luid riep? "We houden een competitie met stembureau 3", lacht hij tijdens de stemperiode.

Secretaris Sabine Verstraete blikt in de namiddag terug op een vlekkeloze dag. "Om 9 uur was het hier een drukte van jewelste, maar daarna verliep alles zeer geleidelijk en vlot. Wel hebben we verschillende malen mensen, en dan voornamelijk oudere mensen, bij het stemmen moeten helpen."

Hitmuziek en glaasje bubbels

"Ons team bevestigt hier de volgende verkiezingen weer te willen zetelen, want we brengen hier graag wat ambiance in de verkiezingssfeer. De radio met hitmuziek laten we hier op staan en er is inderdaad al champagne geschonken aan een tafeltje bijzitters. Het is tenslotte een bijzondere dag."

We zien Kathy Heughebaert, secretaris Sabine Verstraete, Hilde Van den Steen, Dieter Vanhalme, Joke Debaenst, Rudy Pitteljon en Ellen Vanhoucke.

(CTM/WVH)

Stem mee voor de Krak van je gemeente
Het voorbije jaar lieten heel wat mensen in jouw gemeente zich op een positieve manier opmerken. Krant van West-Vlaanderen ging op zoek naar deze mensen en nomineerde hen voor de Krak van jouw gemeente. Ontdek hier de Krak-kandidaten van jouw gemeente en breng jouw stem uit. Zo plaats jij hen mee op het podium dat ze werkelijk verdienen!

Meer nieuws uit

Lees meer over: