Ambiance in stembureau Veurne

25/05/14 om 14:01 - Bijgewerkt om 14:01

Bron: Kw

In Veurne maakt men de bijzittersplicht wat aangenamer door de radio op te zetten en een glaasje champagne te schenken op de 'Moeder der alle verkiezingen'-dag.

Ambiance in stembureau Veurne

Om 12 uur bood de vijfhonderdste stemmer zich aan aan stembureau 1. "Vijfhonderd!", riep voorzitter Peter Debaenst. Waarom hij zo luid riep? "We houden een competitie met stembureau 3", lacht hij tijdens de stemperiode.

Secretaris Sabine Verstraete blikt in de namiddag terug op een vlekkeloze dag. "Om 9 uur was het hier een drukte van jewelste, maar daarna verliep alles zeer geleidelijk en vlot. Wel hebben we verschillende malen mensen, en dan voornamelijk oudere mensen, bij het stemmen moeten helpen."

Hitmuziek en glaasje bubbels

"Ons team bevestigt hier de volgende verkiezingen weer te willen zetelen, want we brengen hier graag wat ambiance in de verkiezingssfeer. De radio met hitmuziek laten we hier op staan en er is inderdaad al champagne geschonken aan een tafeltje bijzitters. Het is tenslotte een bijzondere dag."

We zien Kathy Heughebaert, secretaris Sabine Verstraete, Hilde Van den Steen, Dieter Vanhalme, Joke Debaenst, Rudy Pitteljon en Ellen Vanhoucke.

(CTM/WVH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!