Allerlaatste Torhoutse gemeenteraadszitting in oude stadhuis

© Johan Sabbe
Redactie KW

De Torhoutse gemeenteraad heeft op maandagavond 24 maart voor de allerlaatste keer vergaderd in het oude stadhuis op de Markt. De zitting van april zal in het nieuwe stadskantoor langs de Aartrijkestraat plaatsvinden, dat op maandag 31 maart in gebruik genomen wordt.

Toevallig kon voorzitter van de gemeenteraad Hilde Crevits (CD&V) niet aanwezig zijn, omdat ze als Vlaams minister voor een tv-opname in Brussel werd verwacht. En dus mocht burgemeester Norbert De Cuyper (CD&V) de allerlaatste bijeenkomst in de raadzaal van zijn geliefde stadhuis leiden.

Minuut stilte in acht nemen

Het werd overigens een vrij bitse vergadering met nogal wat aanvaringen tussen de CD&V-meerderheid en de oppositie. Vooral Dalila Douifi (SP.A) trok bij wijlen hard van leer en ook tussen schepen van Milieu Elsie Desmet (CD&V) en Jos Bruynooghe (Groen) kwam het hard tegen onzacht tot een discussie over de verkoop van brandhout door de stad.

Zoals bekend wil burgemeester De Cuyper (foto) sowieso zijn bureau in het oude stadhuis behouden bovenop de moderne ruimte die hij in het nieuwe stadskantoor krijgt. “Misschien moeten we ter ere van het oude stadhuis een minuut stilte in acht nemen”, grapte hij bij de start van de slotzitting in de hem zo vertrouwde omgeving. Hij maakt al deel uit van de gemeenteraad sinds begin 1983, toen hij schepen werd.

(JS)

Een paginagroot verslag van de gemeenteraad vindt u in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout, van vrijdag 28 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier