Alle plaatsen op Alveringemse lijsten bijna ingevuld

© Anne Bovyn
Redactie KW

Minder dan een half jaar nog voor we met zijn allen naar de stembus trekken. Op 14 oktober kies je wie de volgende zes jaar Alveringem zal besturen. Wie en welke partijen vind je straks op de lijsten, wie doet niet meer mee? Tijd voor een update.

In Alveringem verenigden de huidige meerderheidspartijen Gemeentebelangen-CD&V zich en dat deden ook de huidige oppositiepartijen PRO en N-VA. Voor CD&V contacteerden wij Jacques Blanckaert. Daar horen we dat het vrij stroef verloopt om de laatste kandidaat – een vrouw – te vinden. Over wie de kartellijst zal trekken, zegt hij “dat het hem persoonlijk en politiek zou verbazen mocht dat niet Gerard Liefooghe zijn.”

Zwijgplicht

Naar coalitiepartner Gemeentebelangen dan. Daar blijft het echter stil op onze vragen. Zelfs onze – nogal evidente – vraag wie de lijsttrekker zal zijn, wordt op grote geheimzinnigheid onthaald en het antwoord moet eerst de zegen van de groep krijgen, vooraleer het wordt losgelaten. De vraag interesseert ons omdat wij hadden opgevangen dat schepen Karolien Avonture op school zelf verklaard zou hebben dat zij lijsttrekker wordt en niet – tegen alle verwachtingen in – de huidige burgemeester. Wij vroegen het na bij de schepen en zij ontkende dat gezegd te hebben. Burgemeester Liefooghe verklaarde deze week officieel dat hij op kop zal staan en vertelde er nog bij dat zijn partij iemand op het oog heeft om de laatste vrije plaats in te nemen. Bij de fractie PRO zijn ondertussen negen van de elf kandidaturen ingevuld. Ann Dewaele en Emma Breyne zijn hier nieuwe namen. Emma (25) woont in Gijverinkhove, is operator in een Veurns bedrijf en studeert nog verder om docente te kunnen worden. “We zijn nog met twee mensen in onderhandeling”, zegt Marc Wackenier. Bij N-VA zijn de zes plaatsen al een tijdje ingevuld. Door Johan Van Belle, Astrid Dewilde, Bart Niville, José Verhaeghe, Hugo Vlaemynck en Vera Kicken. (AB)