Alle lokale partijen reageren positief op inititatief Anzegem Kan Jonger

Redactie KW

Alle politieke partijen in Anzegem hebben positief gereageerd op het forum van “Anzegem Kan Jonger”, een initiatief van een aantal jonge Anzegemnaren tussen 18 en 40 jaar oud, die niet politiek gebonden zijn.

Zij vinden dat de stem van de jeugd veel te weinig weerklinkt in het gemeentelijk beleid en de Anzegemse politiek. Om daar iets aan te doen vragen ze van de politieke partijen minstens één jongere tussen 18 en 40 in de top vijf van hun lijsten te plaatsen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Toekomst

Hun eerstvolgende actie is een rondgang van de jeugdverenigingen en ouderraden. Dat zijn broeihaarden van geëngageerde jonge mensen met een duidelijke visie op de toekomst en een duidelijke mening over het heden. Zij doen een rondvraag over wat hen praktisch bezighoudt in hun dagelijkse werking, over hoe zij de toekomst van Anzegem tegemoet zien en over hoe zij het zouden aanpakken. Die informatie zal voorgelegd worden als een toetssteenin de aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Jongereninitiatieven

Ze willen ook jongereninitiatieven die op het algemeen belang gericht zijn ondersteunen. Zo is Anzegem Kan Jonger op 15 april aanwezig op de fietstocht voor veilige dorpskernen van ‘Statiestraat is geen autostrade’. Op 30 april organiseren ze een infomoment en brainstorm voor nieuwe forumleden die mee willen vorm geven aan de actiegroep.

Meer info op www.akj.name

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier