Alle gemeenten vertegenwoordigd op districtslijst Brugge van CD&V

Redactie KW

CD&V heeft zijn provincieraadslijst klaar voor het district Brugge. Die is in die zin historisch dat het niet Brugge maar Tohout is die met de lijsttrekkersplaats gaat lopen. Nog opmerkelijk : álle gemeenten van het district zijn op de lijst vertegenwoordigd, ook het kleine Zuienkerke.

Bij de vorige provincieraadsverkiezingen, in 2006, behaalde CD&V, toen in kartel met N-VA, 8 van de 20 zetels, een daarvan ging naar een N-VA’er. De 7 zetelende CD&V’ers zijn alle opnieuw kandidaat : we vinden ze bovenaan, met Bart Naeyaert (Torhout) op één en Hilde Decleer (Brugge) op twee, onderaan, met Luc Vande Caveye (Oostkamp), Georgine Denolf (Brugge) en Dirk De fauw (Brugge) op resp. 15, 16 en 17, en verder nog in het midden van de lijst met Boudewijn Laloo (Brugge) op 6 en Bernard De Cuyper (Brugge) op 7.

Van de overige tien kandidaten (er zijn voortaan in dit district maar 17 zetels te verdelen) zijn er acht helemaal nieuw : 3. Franky Demon (Brugge), 4. Annie Vandenbussche (Knokke-Heist), 8. Annelies Dewulf (Zuienkerke), met haar bijna dertig lentes ook de jongste op de lijst, 10. Anne-Marie Viaene (Damme), 11. Sandy Buysschaert (Blankenberge), 12. Jos Sypré (Beernem), 13. Brigitte Himpens (Zedelgem) en 14. Stephane Batsleer (Brugge). ‘Terugkomers’ Els Roelof (Oostkamp) en Isabelle Louis (Jabbeke) maken de lijst compleet, we vinden hen op resp. plaats 5 en 9. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Brugsch Handelsblad en De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier