Alexander De Waele weigert schepenmandaat, Patrick Claerhout nieuwe schepen

© FOTO LOO
Redactie KW

Bij N-VA Harelbeke voert men een wissel door bij de schepenverdeling: de jonge Alexander De Waele ziet af van het schepenmandaat dat men hem had toebedeeld voor de laatste drie jaar van de legislatuur.

“Ik was de voorbije twee weken op reis in Afrika en bij mijn thuiskomst uiteraard erg vereerd en verrast dat het bestuur zoveel steun gaf en mij drie jaar schepen wou maken”, vertelt Alexander. “Ik had dit noch gevraagd noch verwacht, gezien ik maar als opvolger in de gemeenteraad kom. Ik vond het dan ook beter gepast om dat aanbod, hoe mooi ook, toch aan mij te laten passeren. Ik ben nog jong, mijn kans komt nog. Bovendien ben ik onlangs veranderd van werk en zou de combinatie van beide nogal moeilijk zijn.”

Alexander De Waele wordt wel fractieleider. “Dat lijkt me een ideale leerschool voor de toekomst. Ik zal dat met veel plezier en overgave doen.”

In een nieuw voorstel tot verdeling van de schepenmandaten wordt zijn plaats in de laatste drie jaar nu ingenomen door Patrick Claerhout. Aan de andere schepenmandaten wordt niet geraakt: Jacques Malfait en Annick Vandebuerie zetelen zes jaar, Eddy Glorieux de eerste drie jaar.

Het nieuwe voorstel tot verdeling werd door het ganse bestuur unaniem goedgekeurd en aanvaard.

(LO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier