Alexander Casier uit Oostende komt met eigen lijst op : “Stem niet op mij”

Redactie KW

Alexander Casier neemt op 14 oktober als negende lijst in de badstad deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Stemmen wil hij niet halen. “Ik maak gebruik van mijn rechten”, luidt het.

Alexander Casier is masterstudent politieke wetenschappen aan de VUB en studeert straks nog verder. “Ik ben actief bij de liberale studentenvereniging LVSV en volg de politiek al jaren. Ik volg de zittingen van de Oostendse gemeenteraad en heb er het afgelopen jaar een zestal bijgewoond. Politiek interesseert me op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Mijn deelname is ingegeven door een interesse want ik wou eens weten hoe moeilijk het is om gebruik te maken van het recht om je kandidaat te stellen voor gemeenteraadsverkiezingen. En dat is zeer eenvoudig. Je moet er zelfs geen partij of vereniging voor oprichten.”

Geen programma

“In tegenstelling tot andere eenmanspartijen, zoals Vital in Bredene, wil ik geen druk uitoefenen of een zitje bemachtigen. Ik heb geen programma en voer geen campagne. Ik vraag aan de mensen zelfs uitdrukkelijk om niet op mij te stemmen. Ik zal het zelf ook niet doen. Als ik 20 stemmen haal dan zal het veel zijn. Voor mij is de ervaring belangrijker dan het resultaat.”

(EF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier