Afscheid van omstreden oud-gemeenteontvanger Jabbeke

Jan Astaes. © GF
Ilse Naudts

De veelbesproken Jabbeekse oud-gemeenteontvanger Jan Astaes is op 63-jarige leeftijd overleden. Hij kwam in 2009 in opspraak omwille van 2 miljoen euro aan te weinig geïnde gemeentebelastingen.

Meer dan twee miljoen euro aan belastingen werden in de jaren 1990 en 2000 te weinig geïnd in Jabbeke. Voor die nonchalance werd Jan Astaes als gemeentelijk ontvanger verantwoordelijk geacht. In 2009 kwamen de feiten aan het licht. Astaes ging verplicht op ziekteverlof en werd later ontslagen, maar vocht het ontslag aan. De beroepscommissie gaf hem gelijk en in 2013 vroeg Astaes zelf zijn pensioen aan.

Zelf heeft Jan Astaes zich altijd van alle commentaar over het dossier onthouden en trad hij uit de schijnwerpers. Los van dit dossier stond de man bekend als een vriendelijke, joviale man. Hij woonde in Varsenare en was als licentiaat in de rechten ook vrijwillig wetenschappelijk medewerker van de VUB en adviseur voor Bloom Law.

Blauw-Zwart

Jan Astaes was ook een notoir supporter van Club Brugge. In 2013 won hij samen met Luc Damme nog de eerste Club Brugge quiz. Het Jabbeekse duo ging naar huis met de hoofdprijs, een cabrio. Maar de jongste titel van Club Brugge, heeft hij dus niet meer mogen meemaken.

Vrijdag 13 mei overleed hij in Brugge. Hij laat vier kinderen achter. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in intieme kring. Onze redactie wenst zijn familie en vrienden haar oprechte deelneming te betuigen.

(IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier