ACV voert actie aan stadhuis van Harelbeke

Redactie KW

ACV Openbare diensten voerde vanmorgen actie aan het stadhuis en de technische dienst van Harelbeke.

Reden: de vakbond pikt het niet dat het stadsbestuur in oktober vorig jaar en vorige week één medewerker ontsloeg. “Het ontslag vorige week is gebaseerd op vermoedens en veronderstellingen”, aldus Joris Vanraes, gewestelijk secretaris van ACV Openbare Diensten. “Het kan ook niet hard gemaakt worden.”

Volgens de gewestelijke secretaris werd het ontslag op ongeloof onthaald door de collega’s. “De persoon die ontslagen werd, deed zijn werk prima en heeft niets mispeuterd. Maar het schepencollege heeft het over een complot van twee collega’s… Mijn aanvoelen is dat het stadsbestuur vooral het ACV wil treffen.”

Enquête

Daarom organiseerde ACV Openbare diensten twee actiemomenten deze morgen: eentje aan de ingang van de technische dienst en eentje aan de achteringang van het stadhuis. Aan het personeel werd gevraagd om een enquête in te vullen waar in gevraagd werd of zij vonden dat de persoon in kwestie onterecht werd ontslagen. De resultaten zullen binnenkort aan het schepencollege worden overhandigd. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier