Actiecomité van de Haandeput in Meulebeke opnieuw op achterste poten na voorlopige goedkeuring plannen

Redactie KW

Actiecomité Handen Af van Haandeput roert zich opnieuw na de bekendmaking van de plannen rond de inplanting van het regionaal en lokaal bedrijventerrein.

Op de jongste gemeenteraadszitting van woensdag 19 maart werden de plannen voor een bedrijventerrein op de landelijke wijk Haandeput voorlopig aanvaard. Er loopt vanaf 4 april een openbaar onderzoek waarbij bezwaar of opmerkingen kunnen geuit worden. En meteen liet het actiecomité, bij monde van Andy Weyts, zich horen : “We betreuren het dat de daden de woorden niet volgen van het schepencollege. Er wordt altijd gezegd dat er geen bedrijven mogen komen die hinderlijk zijn voor de omwonenden. Waarom dan sorteer- en breekbedrijven toelaten? Waarom dan een ander plan voorleggen dan tijdens de Gecoro? Om dan te zeggen dat de Gecoro unaniem gunstig adviseerde.”

Burgemeester Verwilst (CD&V) liet op de jongste zitting niet na nog eens te reageren op de termen ‘slopen’ en ‘gezinsdrama’. “Dat was nooit de intentie van de gemeente. Wij wilden een bedrijventerrein maar de ideeën en de voorstellen rond de opmaak ervan ontsproten bij de deputatie.”

Op dinsdag 29 april wordt een infoavond voorzien.

(dede)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 28 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier