ABS Groot-Staden betrekt Koen Demonie niet meer bij werking

Koen Demonie. © Joke Couvreur
Redactie KW

ABS-Staden zegt in een persmededeling zich volledig te distantiëren van de politieke uitspraken van zijn bestuurslid Koen Demonie. Demonie is het dissidente N-VA-meerderheidsraadslid door wiens toedoen het budget van de gemeente Staden niet goedgekeurd raakt, wat voor een politieke crisis zorgt.

De meerderheid van Open Vld, N-VA en SP.Aa heeft immers maar één zetel op meerderheid. Doordat Demonie zich bij de stemming onthield was er meteen geen meerderheid meer om het budget goed te keuren. ABS zegt dat het zijn doelstelling is om de belangen van elke land- en tuinbouwer te behartigen en zegt zich beknot te voelen door de huidige politieke impasse.

Volgens Stadens ABS-voorzitter Chris Verhaeghe heeft het lokale ABS-bestuur het ook moeilijk met een aantal voorstellen die Demonie op de raad lanceerde. Zo wou hij o.a. gratis jachtpatronen ter beschikking stellen van landbouwers om de duivenplaag in te dijken. Daarnaast drukte hij ook met steun van de CD&V-oppositie een voorstel door voor het inzamelen van landbouwfolie, terwijl het landbouwloket waarvan Koen Demonie coördinator is een ander voorstel had uitgewerkt. Volgens Chris Verhaeghe stuurt Demonie evenwel al een jaar lang zijn kat naar de bijeenkomsten van het landbouwloket.

Het bestuur van ABS Groot-Staden heeft er nu voor gekozen om bestuurslid Koen Demonie niet langer te betrekken in de interne werking van de landbouworganisatie. Concreet betekent dit dat Koen Demonie niet meer uitgenodigd wordt voor bestuursvergaderingen. Hij kan evenwel niet uit het bestuur gezet worden. Daarvoor moeten de bestuursverkiezingen afgewacht worden, die om de drie jaar plaatsvinden.

Koen Demonie zelf wilde geen commentaar kwijt .

Morgenavond is er gemeenteraad in Staden. De herneming van het budget 2016 staat niet op de agenda. (BCH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier