Abdel Yazidi komt op voor CD&V Brugge

Abdel Yazidi samen met lijsttrekker Dirk De fauw. © CD&V
Redactie KW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober komt Abdel Yazidi op voor CD&V Brugge.

Abdel Yazidi is geboren in Marrakech. Sinds 2005 woont hij samen met zijn partner in België. In 2010 kwam het koppel in Sint-Andries wonen. “Zijn roots liggen in Marrakech. Abdel Yazidi werd als kind ingewijd in de wereld van de politiek. Zijn favoriete opa was minister van Jeugd en Sport. Hij bracht uren met zijn eerste kleinzoon door om hem een ruime blik op de wereld mee te geven”, klinkt het in een mededeling.

Nieuwe conceptstore

Tijdens zijn studies rechten leerde Abdel Yazidi zijn partner kennen, een geboren Brugse. Na vier jaar zette hij de stap om naar België te verhuizen en werd hij op slag verliefd op Brugge. “Met zijn talenknobbel leerde hij in geen tijd Nederlands, West-Vlaams zelfs, en ging hij grafische vormgeving en nadien fotografie studeren in Syntra West. Sindsdien is hij als freelance grafisch vormgever en fotograaf aan de slag. Nu is onze kandidaat ook volop bezig met de opstart van een nieuwe conceptstore met handgemaakte en unieke designstukken.”

De kandidaat gaat naar de moskee, is creatief, sport ontzettend graag (fitness, tennis, basket) en heeft ook een neus voor zaken. Hij is lid van de VVV, waar hij heel wat kennis opdoet over het Brugse zakenleven, maar ook kennis deelt over zijn roots en de bagage die hij meekreeg van thuis.

“Ik ben opgegroeid in een multiculturele stad, ging als moslim naar een katholieke school en heb altijd een diverse vriendenkring gehad. Ook mijn gemengde relatie geeft mij het beste van twee werelden”, zegt Abdel Yazidi.

De kracht van diversiteit

“Ik geloof sterk in de kracht van diversiteit. Ook Brugge, mijn geliefde stad, wordt steeds diverser. Als ik voldoende voorkeurstemmen haal, zou ik erg graag focussen op het verbinden van mensen en het wegnemen van angst voor het onbekende, vanuit de twee richtingen. Met een open houding kan je zo veel van elkaar leren. Een ideale basis hiervoor is het onderwijs: leerkrachten ondersteunen in het positief inzetten van diversiteit, aanwerven van brugfiguren – Brugge is de enige centrumstad die dit nog niet heeft – , het stimuleren van ouderparticipatie en meer kleur onder de studenten aan de hogeschool. Een positieve aanpak hierin, daar snakken zowel ouders als leerkrachten naar.”