Aaron Ooms neemt afscheid als voorzitter van Jongsocialisten

Aaron Ooms: "Na twee termijnen is het tijd om afscheid te nemen." © BELGA
Redactie KW

Op 9 december kiezen de Jongsocialisten een nieuw bestuur en voorzitter in het Bronks Theater in Brussel. Na voorzitter Aaron Ooms (Oostende) is er opnieuw een West-Vlaming kandidaat voor voorzitter: Steven Arents uit Blankenberge. Hij neemt het op tegen Pieter Reuse (Gent) en Lora Hasenbroekx (Asse).

“Het waren bijzonder intense jaren als voorzitter van Jongsocialisten vzw”, zegt Oostendenaar Aaron Ooms. “De combinatie van het leiden van een vereniging als vrijwilliger met een job is alvast niet te onderschatten. Daarbij is de politieke wereld bijzonder hard, zowel intern als extern, waarbij ook over jongeren vaak heel snel een oordeel wordt geveld. Toch hebben we met de Jongsocialisten het voorbije jaar een aantal stenen weten te verleggen. Met onze campagne ‘Refugees Welcome’ hebben we niet enkel de koers van SP.A gewijzigd, maar tegelijk een duidelijk maatschappelijk statement gemaakt. De aanklacht tegen het rekenwerk van de minister van Financiën ging niet ongemerkt voorbij, maar de boodschap werd gehoord: de huidige regering is slecht bezig. Net zoals we als Jongsocialisten samen met SP.A-voorzitter John Crombez het voortouw namen in het hervormen van de statuten van SP.A naar een ethische politiek met aandacht voor verjonging. Maar ook toonden we met campagnes als tegen de kerncentrales dat progressieve frontvorming werkt. Ik kijk dan ook bijzonder tevreden terug op de voorbije jaren.”

“Na twee termijnen is het tijd om afscheid te nemen”, vervolgt Aaron Ooms. “We zijn bijzonder verheugd dat er zoveel kandidaten zijn. Het toont opnieuw het belang van jongerenbewegingen in de politiek en socialisme in onze samenleving.” Naast de kandidaten voor voorzitter zijn er nog verschillende West-Vlamingen kandidaat voor het bestuur. Ershad Yaftali (Harelbeke), Renzo Clevers (Kortrijk), Michael Vanhee (Oostende) en Oona Wyns (Bredene) zijn kandidaat-bestuursleden. Sam De Pape (Brugge), Tom Willems (Brugge) en Maartje Snoeck (Oostende) zijn kandidaat voor de Algemene vergadering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier