Aanleg van kunstgrasvelden in Wevelgem loopt vertraging op

Op de gemeenteraad werd de aanleg van kunstgrasvelden aangekaart. Op zondag 5 maart lagen vele velden in Wevelgem en deelgemeenten er onbespeelbaar bij door de hevige regenval, zoals hier bij SV Wevelgem City. © TGM
Redactie KW

Een aannemer die de opdracht niet kreeg, dreigt naar de rechtbank te stappen.

De gemeente Wevelgem zou naar aanleiding van het nieuwe seizoen kunstgrasvelden aanleggen bij zowel SV Wevelgem City, FC Gullegem als SV Moorsele. De aanleg van de velden zou nu ongeveer starten, maar een aannemer die een bestek indiende ligt nu dwars. Ook op de gemeenteraad zorgde dit voor de nodige animo en werd de oppositie erop geappelleerd. “Verschillende aannemers konden een prijs indienen waarvoor ze de drie velden zouden kunnen aanleggen”, zegt burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). “Diegene die qua prijs-kwaliteitsverhouding het beste voorstel indiende, kreeg van ons de opdracht.”

Rechtbank

“Maar een van de andere aannemers overweegt om naar de rechtbank te stappen, want hij meent dat hij de opdracht zou moeten krijgen. Hij heeft nu twee weken tijd om beroep aan te tekenen. Doet hij dat niet, kunnen de werken meteen daarna starten. Doet hij dat wel, moeten we wachten op een uitspraak van de rechtbank. En dat kan dan even duren, met het gevaar dat we dit jaar geen kunstgrasvelden kunnen aanleggen.” Het gemeentebestuur beslist de komende week of het alsnog gras inzaait op de velden om zeker te zijn dat er gevoetbald kan worden na de zomerstop.

(TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier