Aanleg ondergrondse parking op Zeedijk Oostende start in december

© Rio
Redactie KW

Tussen het casino en het Zeeheldenplein in Oostende komt een ondergrondse parking met 243 rotatieplaatsen en 77 huurboxen. De bovengrondse in- en uitgangen voor chauffeurs en passagiers zullen transparant zijn, zodat het zicht op zee niet belemmerd wordt.

Woensdagavond stelde burgemeester Johan Vande Lanotte tijdens de wijkraad Centrum de plannen voor de parking onder de Zeedijk voor. De werken starten in december en zullen minstens tien maanden duren. Tijdens het hoogseizoen zal dat evenwel voor geen hinder zorgen, want tegen de zomer van volgend jaar zou er enkel nog ondergronds een en ander moeten afgewerkt worden. De nieuwe parking – goed voor 243 parkeerplaatsen – krijgt een dubbele inrit ter hoogte van de Kapucijnenstraat en uitritten ter hoogte van de Hertstraat en de Christinastraat.

In de parking worden ook een aantal stalplaatsen voor fietsen voorzien. Ook die plaatsen zijn betalend. Wie de parking inwandelt of te voet verlaat, zal dat kunnen via vijf torenvormige gebouwtjes. Die zullen volledig doorzichtig zijn om het zeezicht niet te belemmeren. Het hele project wordt uitgevoerd door de nv ‘t Belfort uit Kortrijk in samenwerking met Aannemingen Van Laer. Het beheer is toegekend aan de firma Indigo.

(Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier