5 kandidaten staan samen met papa of mama op lijst SP.A-Groen-Plus Jabbeke

© Benny Proot
Redactie KW

SP-A Jabbeke en Groen! gaan zoals eerder bekend samen in een progressief kartel in Jabbeke. Naast de reeds bekende namen is het vooral opvallend dat heel wat jongeren in de voetstappen treden van hun eigen politiek actieve vader of moeder. Er zijn maar liefst vijf kind-ouderverbanden te vinden op de links-progessieve lijst.

Opvallend zijn dus de familiale linken. Nathalie Jodts is de dochter van Walter Jodts, Peter Jan Hallemeersch de zoon van Linda Benoot, Famke Vanden Bussche is de dochter van Paul Vanden Bussche, Sofie Demeulemeester is de dochter van Nadia Hendrickx en Bart Deklerck is de zoon van Guy Deklerck.

Aan de keukentafel

“Politieke discussies starten meestal aan de keukentafel. Vandaar dat de interesse voor politiek groter is bij kinderen van politici dan bij hun gemiddelde leeftijdgenoten”, legt Paul Van den Bussche dit verband uit. “Er staan vijf ouder/kinderenrelaties op de lijst. Dit is in de eerste plaats een bewuste keuze en anderzijds vanzelf gegroeid. We wilden vooral verjonging brengen in de Jabbeekse politiek en dit sterk benadrukken. Oorspronkelijk was het de bedoeling om twee of drie ouder/kindcombinaties op de lijst te zetten als symbool voor die verjonging en het doorgeven van de fakkel. Natuurlijk kennen die gasten elkaar van het uitgangsleven en facebook, en hebben ze elkaar een beetje opgejaagd om zich ook te engageren. Wat doe je dan als vader of moeder als zoon- of dochterlief komt vertellen dat ze in je politieke voetsporen willen treden?”

(PA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier