5-art gaat verder als Achthoek in Koksijdse regio

Redactie KW

Het intergemeentelijke cultureel samenwerkingsverband, met zetel in het Erfgoedhuis aan de Leopold II-Laan 2 in Oostduinkerke heet niet langer 5-art, maar wel Achthoek.

2014 was voor 5-art ietwat een overgangsjaar. Omdat begin 2014 Diksmuide, Houthulst en Lo-Reninge de al bestaande samenwerking tussen Alveringem, De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne vervoegden, moest de vereniging in 2014 op zoek naar een nieuwe naam en een nieuw logo. Dat werd dus ‘Achthoek’. “Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. Dat refereert subtiel aan het werkingsgebied: de noordelijke Westhoek, van de kust tot Lo-Reninge”, vertelt coördinator Dieter David.

Overleg

“Achthoek wil door regionaal overleg, samenwerking en ondersteuning lokaal een culturele meerwaarde creëren en bijdragen tot meer cultuurdeelname”, zegt voorzitter Nathalie Delva, schepen van Cultuur in Veurne. “Door regionaal samen te werken kunnen we lokaal zaken realiseren die we alleen niet kunnen. Achthoek zit achter projecten als de regionale erfgoedbank ‘Westhoek verbeeldt’ of ‘Artiest zoekt Feestneus’. Maar Achthoek financiert ook de uitbreiding van het cultuureducatieve project aWAKe naar de rest van de regio en organiseert samen met VormingPlus betaalbare opleidingen, rond specifieke thema’s als WO I, of gericht op bestuursvrijwilligers. Meer op de achtergrond zorgt Achthoek ook voor de afstemming van het aanbod en de cultuurcommunicatie tussen de verschillende gemeenten.”

(CJK – foto CJK)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier