120 marsepeinen ‘crevetjes’ voor jarige Hilde Crevits

Jos Remaut

Onderwijsminister Hilde Crevits viert vandaag haar vijftigste verjaardag en is ook dag op dag tien jaar minister. Uiteraard kon dit niet ongemerkt voorbijgaan in de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement, waar er net ook een actuele vraag was voor de minister.

Het was onderwijsspecialist Koen Daniëls van N-VA die de vraag stelde en maar meteen met de deur in huis viel. “Mevrouw de minister, ik heb het even nagekeken: u wordt vandaag 50 jaar en u bent vandaag ook exact 10 jaar minister. U bent dus Sarah. Volgens de Hebreeuwse Bijbel bent u een oermoeder.

Wat hem naadloos bij zijn vraag bracht, die overigens ging over het feit dat de president van Turkije eigenhandig de evolutieleer heeft geschrapt uit het Turkse onderwijsplan. Wat dan weer zijn implicaties kan hebben op het levensbeschouwelijke islamonderwijs in Vlaanderen, aangezien handboeken en leerplannen hiervoor rechtstreeks uit Turkije worden overgebracht.

“De oermoeder groet u !”

Maar terug naar die 50ste verjaardag nu : minister Hilde Crevits toonde zich in het parlement alvast bijzonder opgetogen : “Deze oermoeder groet u allen. Ik heb net bij het binnenkomen van het parlement een cadeautje gekregen van Sven De Leijer. Hij heeft me iets meer dan 120 kleine ‘tomaat-crevetjes’ in marsepein cadeau gedaan. De parlementsvoorzitter zat vooraan en de parlementsleden zaten erachter. Mijn cadeautje staat hiernaast, al wie graag marsepein eet en honger heeft, kan straks een stukje oermoeder opeten.”

Ook namens onze redactie hartelijke gelukwensen aan de jarige minister.

Lees hier het uitgebreide interview met Hilde Crevits naar aanleiding van haar 50ste verjaardag

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier