Politiek complot in Menen uitgelekt: duo Debuck-Vancoillie wou burgemeester wegpromoveren

Redactie KW

Het duo Vancoillie-Debuck was ooit van plan om de Menense burgemeester Gilbert Bossuyt politiek uit te schakelen. Het duo wou de burgemeester zelfs weg uit Menen. Dat raakte van de week bekend in Krant van West-Vlaanderen, editie Leie.

De problemen waarmee de Meense SP.A-afdeling de voorbije maanden kampte, gaan terug tot de zomer van vorig jaar. Schepen Karl Debuck en OCMW-voorzitter Claude Vancoillie, intussen ex-SP.A’ers, waren van plan burgemeester en partijgenoot Bossuyt politiek uit te schakelen. Bossuyt was in hun ogen “een alleenheerser met dictatoriale trekjes’.

Geheime vergadering

Karl Debuck verklapte deze week dat hij en Claude Vancoillie in de zomer van vorig jaar de coalitiepartner CD&V opzochten. Tijdens een geheime vergadering ontvouwde het tweetal het plan om de burgemeester weg te promoveren.

Premier Leterme

Ook premier Leterme en toenmalige provinciaal SP.A-voorzitter Johan Vande Lanotte werden in het complot betrokken. Maar Yves Leterme noch Johan Vande Lanotte zagen nergens in de nationale politiek een rol voor Bossuyt weggelegd.

Mailaise

Het voorstel doofde uit, maar burgemeester Bossuyt raakte er van op de hoogte. Het gevolg is intussen bekend: na heel wat gebakkelei zijn Claude Vancoillie en Karl Debuck uit de SP.A gestemd.

Een uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Weekbode Leie) van vrijdag 15 oktober 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier