Politiecombi’s en takelwagens rond Circus Zavatta in Lichtervelde

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Groot politioneel machtsvertoon rondom de circustenten van Zavatta langs de Kortemarkstraat in Lichtervelde vrijdagochtend. Zelfs enkele takelwagens waren ter plaatse. Een deurwaarder had dit legertje ordediensten in zijn zog opgetrommeld. Het circus had nog een rekening te vereffenen en dat is ook gebeurd.

“De gerechtsdeurwaarder kan, zoals de wet het voorschrijft, politiebijstand vragen bij een bezoek”, aldus commissaris Blanchart van de Politiezone Regio Tielt. “Dat heeft hij in dit geval ook gedaan. We waren aanwezig met enkele politiecombi’s, want het is aan ons om in te schatten hoeveel manschappen we hiervoor nodig inzetten.”

Ook drie takelwagens werden aangerukt, klaar om in geval van weigering één en ander in beslag te nemen. Jo Jesper, woordvoerder van Circus Zavatta, bevestigt dat de deurwaarder is langsgeweest. “Even is er discussie geweest, maar uiteindelijk hebben alle mensen van het circus hun eigen spaarcenten samengeharkt en is zo nipt de achterstallige som van 10.000 euro betaald kunnen worden. Zoniet zouden drie van de elf vrachtwagens van het circus in beslag genomen worden.”

De laatste twee voorstellingen van het circus in Lichtervelde – vanavond om 19 uur en zaterdag om 15 uur – gaan wel gewoon door. “Ze hebben dringend weer wat centjes nodig”, aldus nog Jo Jespers. Daarna verhuist het circus – bekend en soms ook wel ‘berucht’ om zijn wilde dieren – naar Zedelgem. Daar zijn er voorstellingen vanaf woensdag 15 augustus.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier