Politieagenten doen mee aan BK mountainbike

Redactie KW

Zo’n 200 fietsende politieagenten hebben in Oostende flink wat afgezien. Op het Belgisch kampioenschap Mountainbike voor politieagenten scoorden vooral de West-Vlamingen bijzonder sterk. Er kwamen fietsbrigades uit het hele land en ook uit van bij de zuiderburen. Iedereen was het er over eens: Voor een platte kustprovincie, was het een erg zwaar parcours.

Steeds meer korpsen gebruiken de fiets als efficiënt wapen in de strijd tegen stedelijke criminaliteit. Vaak zijn de fietsbrigades het snelst op de plaats van het onheil. Op het Belgisch Kampioenschap fietst ook een Nederlands Team uit Leiden mee.

Op het podium stonden heel wat West-Vlamingen. Naast de overwinning van Nico Coucuyt politieman in De Zone Vlas, was er ook een eerste plaats voor Patrick Dendooven van Oostende en Gille Demeester van politie Blankenberge. Zij zijn Belgisch kampioen.

De organisatie was in handen van de fietsbrigade uit Oostende. Ze bestaan 5 jaar en namen deel met twee ploegen in de estafetterace die de hele namiddag in beslag nam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier