Politie zone RIHO zoekt eigenaars van meer dan 1.000 gestolen kledingstukken

Redactie KW

VIDEO UPDATE – De grote hoeveelheid gestolen kledij die enkele weken geleden door de politie van de zone RIHO is teruggevonden, wordt zoveel mogelijk aan de getroffen winkels terug bezorgd. De politie probeert aan de hand van de labels en de merken de eigenaars terug te vinden.

In en rond Roeselare is er het voorbije jaar in heel wat kleding- en schoenwinkels nogal wat gestolen. De politie kon twee Surinaamse dames vatten die de gestolen spullen in een speciale dieventas voorbij het winkelalarm loodsten. Na hun arrestatie volgden huiszoekingen in verschillende woningen. Tom Janssens: “Het waren de grotten van Alibaba met alle mogelijke dameskledij. Het gaat om 700 kleedjes, 250 jeansbroeken, zo’n 180 paar schoenen en sierraden. Van de meeste goederen die gestolen zijn, hangen de labels er nog aan.”

Kijkdagen

Voor bepaalde kledingstukken ligt het voor de hand uit welke winkel ze komen, voor andere wordt het moeilijker. De politie probeert hoe dan ook de gestolen waar terug te bezorgen aan de getroffen winkels. Of er ook kijkdagen komen, is nog niet uitgemaakt.

Politie zone RIHO zoekt eigenaars van meer dan 1.000 gestolen kledingstukken

Bekijk hier de reportage

(KV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier