Politie zone RIHO stelt inbreuken vast op parkeerverbod voor zware vrachtwagens

Redactie KW

In de nacht van zaterdag op zondag hield de Riho-politie een controle op het zonaal parkeerverbod voor vrachtwagens binnen de bebouwde kom van de stad. Er werden zes overtredingen vastgesteld : vier in de Mandellaan en twee in de Koning Leopold III-laan.

In 2007 besliste het stadsbestuur om vrachtwagens van meer dan vijf ton niet meer in de bebouwde kom te laten parkeren. Die beslissing werd genomen na herhaaldelijke klachten over verschillende vormen van hinder door geparkeerde vrachtwagens. Volgens de wegcode mogen die maximaal acht uren na elkaar op dezelfde plek blijven staan. In een beperkt aantal straten rond industrieterreinen gold dat parkeerverbod niet.

In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de Riho-politie op de naleving van dat parkeerverbod. Zowel in de Mandellaan als in de Koning Leopold III-laan werden overtredingen vastgesteld, in totaal zes. Ook in de toekomst zal de Riho-politie op regelmatige basis controle uitvoeren en processen-verbaal opmaken. Daardoor wil men het aantal klachten over visuele hinder, geluidshinder, doorgangsmoeilijkheden,… verder doen dalen en de leefkwaliteit in verschillende woonwijken verder verhogen. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier