Politie zone Polder waarschuwt voor listige dief en internetcriminelen

Redactie KW

De laatste weken wordt de zone Polder geconfronteerd met twee fenomenen waarbij criminelen met een list proberen hun slag te slaan.

De politie waarschuwt in eerste instantie voor een man die bij woningen aanbelt. Als de bewoners de deur openen, vraagt de man naar een fictief persoon. In enkele gevallen vroeg hij naar “Florence” en had hij een bos bloemen in de hand. . Zodra de bewoner aangeeft dat het om een misverstand moet gaan verdwijnt de de man. Maar als er niemand thuis is, wordt in de woning ingebroken. De politie vraagt inwoners extra alert te zijn, eventuele info over de man of zijn voertuig op te schrijven en de politie onmiddellijk op te bellen.

Internet

Daarnaast waarschuwen de agenten voor computercriminelen die uit zijn om mensen geld af te snoepen via internet. Mensen krijgen mail van een bank waarbij vermeld wordt dat er een probleem is met hun rekening is en dat ze bepaalde handeling moeten stellen. Daarna worden ze opgebeld door een persoon die hen kan begeleiden om hun rekening in orde te brengen. Maar daarbij geraken de criminelen in hun rekening en schrijven ze geld over naar hun eigen rekening. “Ga nooit in op dergelijke mails of telefonische oproepen en neem altijd zelf contact met uw bank indien er een probleem is”, aldus nog de politie.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier