Politie zone Gavers arresteert koppel dat mogelijk inbraken ging plegen

Redactie KW

De politie van de zone Gavers heeft twee Roemenen gearresteerd die mogelijk van plan waren om een reeks inbraken te plegen. Tijdens een gerichte controle werd in de nacht van 7 op 8 november hun voertuig tegengehouden. In de wagen lag heel wat inbrekersmateriaal.

Naar aanleiding van de recente golf aan inbraken in woningen waarmee de politiezone Gavers de laatste weken te kampen heeft, houdt het lokale politiekorps extra controles en patrouilles. Tijdens zo’n controle werd een verdacht voertuig onderschept in de Violettenstraat in Harelbeke, in één van de inbraakgevoelige wijken. De wagen trok de aandacht van de interventieploeg die er in de buurt patrouilleerde met een anoniem voertuig. De patrouille ging over tot controle van de wagen en identificeerde er twee Roemeense verdachten. In het voertuig werden handschoenen, een zaklamp, mutsen, een schroevendraaier en een tang aangetroffen.

Geen onbekenden

Eén van de twee Roemenen, een man, is in de politionele databanken bekend voor zware diefstallen in ons land. De andere persoon, een Roemeense vrouw, was al eerder tegengehouden omdat ze zich verdacht gedroeg. Beiden werden gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket van Kortrijk. Aangezien de verdachten al meer dan drie maanden in ons land verblijven, werd ook de Dienst Vreemdelingenzaken op de hoogte gesteld.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier