Politie zoekt naar gewelddadige dief die toesloeg in Harelbeke

Redactie KW

De politie is op zoek naar een Franstalige man die een bejaarde sloeg en vastbond in zijn woning.

Het slachtoffer was op 2 augustus uit Harelbeke met de trein vertrokken naar Oostende. Op de Zeedijk werd hij aangesproken door een Franssprekende man. Die bleef hem de hele tijd vergezellen, tot het slachtoffer hem duidelijk maakte dat hij met rust wilde gelaten worden.

Onwel geworden

De zeventiger ging alleen weg, maar de verdachte achtervolgde hem met het openbaar vervoer. In het station van Kortrijk werd de bejaarde man onwel. De dienst 100 werd opgeroepen, maar het slachtoffer wilde niet overgebracht worden naar het ziekenhuis. Er werd een taxi opgebeld. Op dat moment ogenblik kwam de verdachte tussenbeide en liet uitschijnen dat hij een goede kennis was van de oude man en samen namen ze een taxi tot in Harelbeke.

Toen het slachtoffer zijn woning binnenging, volgde de verdachte hem. Het slachtoffer werd geslagen en vastgebonden in de zetel. De woning werd doorzocht en bij het verlaten ervan stak de verdachte het tafellaken in brand. De dader ging aan de haal met geld en een gouden ketting met daaraan een gouden medaillon van Leopold I.

Camera

De verdachte werd later gefilmd op het perron van het station in Kortrijk waar hij stond te wachten op een trein naar Moeskroen. Mogelijk is hij van daar afkomstig. Het gaat om een blanke man tussen 30 en 35 jaar met kort blond stekelhaar. Hij droeg een lichtgekleurde pet met een geruit motief, een T-shirt en een zwarte broek met rond zijn middel een donkere trui en een zonnebril.

Wie de man kent of herkent kan de politie contacteren op het gratis nummer 0800 30 30 0. Emailen kan ook via opsporingen@politie.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier