Politie zoekt getuige van poging tot ontvoering van meisje

Redactie KW

De politie is op zoek naar een man die eind februari getuige was van een poging tot ontvoering van een minderjarig meisje in Brugge.

Op woensdag 26 januari rond 18.55 uur fietste een meisje in de Kardinaal Mercierstraat. Zij werd gevolgd door een rode Peugeot 205 (vijfdeurs, atenne achteraan op dak), die haar later voorbijreed. In de wagen zaten drie mannen. Aan het kruispunt met de Scheepsdalelaan stopten ze. De man op de achterbank stapte uit en greep de fiets vast. Een man die met zijn hond in de richting van het centrum wandelde, moet de feiten hebben zien gebeuren, want hij riep iets in de aard van “Hey Hey! “, waarop de dader terug de wagen instapte. Het slachtoffertje reed verder naar het centrum en werd niet meer gevolgd, maar ze had toch het gevoel dat het de bedoeling was geweest om haar in de wagen te sleuren.

De man die de fiets vastgreep, is blank, ongeveer 25 jaar oud en 1m80 groot. Hij is slank en vermoedelijk kaal. Hij droeg een grijskleurige pet en bruine pull zonder kap. De man naast de bestuurder was blank, 20 tot 30 jaar oud, had halflang bruin recht haar met een bles naar rechts. Wie meer informatie heeft, kan de speurders bereiken via 0800/30.30.0 of opsporingen@politie.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier