Politie zoekt daders van reeks overvallen bij apothekers

Redactie KW

Tussen 1 februari en 25 mei 2012 werden verschillende apothekers overvallen, onder meer in Kortrijk. De politie verspreidt nu een opsporingsbericht in de hoop de twee daders te vinden.

De overvallers maakten gebruik van 2 wagens met nummerplaten die werden gestolen in Charleroi en Eghezée. Het ging om een zwarte Seat Ibiza, 5-deurs, bouwjaar 2008. Op die wagen ontbreekt het logo van Ibiza. De andere wagen was een lichtgrijze BMW serie 5 model E39 (bouwjaar tussen 1995 en 2003), 5-deurs, met velgen met spaken.

Koppel

Terwijl de onbekende man de apotheken overviel, wachtte de jonge vrouw telkens in de auto. De verdachte man is tussen 25 en 30 jaar oud. Hij is normaal gebouwd en ongeveer 1m70 lang. Hij heeft lichtbruin haar, opstaand met gel. Hij heeft blauwe ogen en spreekt Frans. Meestal draagt hij een donkere trainingsbroek met witte strepen, een donkere sweater met kap, baskets en een zwarte tas. Zijn handlangster is rond de 20. Ze is ongeveer 1m60 lang en heeft lang donkerbruin haar en een froufrou.

Heeft u informatie met betrekking tot de feiten of de gebruikte wagens, neem dan contact op met de speurders. Tips zijn welkom op het gratis nummer 0800 30 30 0. E-mailen kan ook via opsporingen@politie.be.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier