Politie zet speciale teams in die nultolerantie hanteren in regio Kortrijk

Redactie KW

Politie en parket gaan zware overlast en criminaliteit in de regio Kortrijk nog strenger aanpakken. Twee speciale politieteams zullen een nultolerantie hanteren voor drugsproblemen, diefstallen met geweld en woninginbraken. Daders zullen sneller gestraft worden.

Het aantal woninginbraken in het centrum van Kortrijk stijgt zorgwekkend, zegt de politiezone Vlas. Er zijn ook steeds meer diefstallen met geweld en drugsfeiten. Om korter op de bal te spelen gaan nu zogenoemde Flexteams op pad: telkens twee agenten, vergezeld van een hondenpatrouille. Filip Devriendt (Politiezone VLAS): “Zij doen inderdaad niets anders dan flexibel werken. Ze werken in uniform, in burger, en ze zullen staan waar ze moeten. In die zin: als de problemen verschuiven gaan ze mee opschuiven.”

Evaluatie

Het parket gaat meer onmiddellijke inningen opleggen, en meer daders zullen via snelrecht gestraft worden. Het wil op termijn in het hele gerechtelijk arrondissement een samenwerking zoals in Kortrijk. De aanpak met Flexteams wordt over een half jaar geëvalueerd.

Politie zet speciale teams in die nultolerantie hanteren in regio Kortrijk

Bekijk hier de reportage

(BS/JV)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier