Politie zet auto’s met slimme camera’s in tegen woninginbraken

Redactie KW

Nog maar drie politiezones in onze regio hebben een auto met slimme camera’s en die hebben ze samen ingezet in de strijd tegen woninginbraken.

De auto’s van de politiezones Vlas (Kortrijk en omgeving), Gavers (regio Waregem) en RIHO (Roeselare en omstreken) zochten op belangrijke invalswegen vooral naar mogelijke daders van woninginbraken. “We gaan er van uit dat er voorverkenningen bezig zijn”, zegt Rino Defoor van PZ Gavers. “Eerst verkennen daders de buurt en in de vooravond komen ze terug om toe te slaan”.

De slimme camera’s herkennen alle nummerplaten die de politie in het systeem stopt. “Dan zie je waarom die nummerplaat gezocht wordt”, verduidelijkt Vincent Himpe. “En er staat ook bij dat we moeten overgaan tot controle, identificatie van de inzittenden, fouille en het doorzoeken van het voertuig”.

Het fenomeen van avondinbraken in de wintermaanden is bekend. De inzet van een camerawagen als deze helpt in de regio zeker. De gemeenschappelijke actie van enkele politiezones samen krijgt zeker een vervolg.

(J.V./A.D.)

Politie zet auto's met slimme camera's in tegen woninginbraken

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier