Politie Westkust en Franse collega’s werken samen voor meer verkeersveiligheid

Redactie KW

De politiezone Westkust blijft samenwerken met de Franse collega’s voor meer verkeersveiligheid. Immers, aan de Westkust blijft het aantal ongevallen waarbij Fransen betrokken zijn, stijgen.

Op zaterdag 29 juni vond in Duinkerke de 5de editie plaats van de Franco-Belge dag van de verkeersveiligheid. Met dit gezamenlijk initiatief willen de politiediensten zowel de Franse als de Belgische bevolking duidelijk maken dat verkeerspreventie niet stopt aan de grenzen en dat grensoverschrijdende samenwerking noodzakelijk is. In de zone Westkust gebeuren immers heel wat verkeersongevallen waarbij Fransen betrokken zijn. Het totaal aantal verkeersinbreuken in de politiezone Westkust waarbij Fransen betrokken zijn, stijgt jaar na jaar.

Zaterdag werd de internationale preventiedag geopend door Philippe Waghemacker, vice-président de la Communauté urbaine de Dunkerque en président de l’A.D.A.S.A.R.D en Ann Vanheste, burgemeester van De Panne in aanwezigheid van kolonel Jude Vinot, commandant van het rijkswachtdepartement Nord; Emmanuel Desjans, korpschef van de Police Nationale Duinkerke, hoofdcommissaris Nicholas Paelinck, korpschef van de Politiezone Westkust en en de procureur des konings van Duinkerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier