Politie weet niets af van kinderlokkers in Koksijde

Redactie KW

Deze week circuleerde het bericht dat er kinderlokkers gesignaleerd zouden zijn in de regio Koksijde. Ze zouden geprobeerd hebben om twee kleine meisjes te ontvoeren in een donkerblauwe monovolumewagen. De politie zou ingelicht zijn. Bij navraag bleek men bij de politiezone Westkust echter helemaal niet op de hoogte over deze vermeende ontvoerders.

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker opduiken op sociaalnetwerksites zoals Facebook en Twitter: berichten van onrustwekkende verdwijningen, inbraakgolven of wat dan ook, waarbij opgeroepen wordt om de boodschap zo wijd mogelijk te verspreiden. Soms is er echter niets van aan en gaat het dus om valse alarmeringen.

Deze week circuleerde het bericht dat er kinderlokkers gesignaleerd zouden zijn in de regio Koksijde. Ze zouden geprobeerd hebben om twee kleine meisjes te ontvoeren in een donkerblauwe monovolumewagen. “Niemand had de tijd om de nummerplaat van het voertuig te noteren, maar de politie is op de hoogte gebracht. Plaats dit op je prikbord om andere kleine kinderen te beschermen tegen deze ontvoerders”, eindigt het bericht.

Bij navraag bleek men bij de politiezone Westkust echter helemaal niet op de hoogte over deze vermeende ontvoerders. De woordvoerder beperkte zijn reactie tot: “Er hebben nog meer mensen gebeld met vragen rond het bewuste bericht, maar officieel weten wij van niets.” Soms is onze aangewakkerde burgerzin dus onterecht, zo blijkt.

(WVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier