Politie waarschuwt voor Roemeense oplichtersbende

Redactie KW

De lokale politie van de zone MIRA heeft drie Roemeense oplichters kunnen oppakken. Ze probeerden een vrachtwagenbestuurder op te lichten en hem 200 euro afhandig te maken.

De feiten dateren al van dinsdag 5 oktober. De drie stonden zogezegd met pech op de pechstrook langs de E17 ter hoogte van de afrit Zwevegem. Commissaris Michaël Vanden Heede: “De drie Roemenen parkeerden hun Mercedes op de pechstrook en trokken de aandacht van de voorbijrijdende voertuigen. Toen een vrachtwagenbestuurder stopte om hulp te verlenen, werd een verhaaltje opgehangen als zouden ze benzinepech hebben en hun bankkaart kwijt zijn. De Kortrijkse vrachtwagenbestuurder werd om 200 euro gevraagd, als dank zou hij dan 500 euro terugkrijgen nadat ze getankt hadden. Als waarborg zouden ze een ‘waardevolle’ gouden ketting in onderpand geven.”

Nep

De vrachtwagenbestuurder ging niet op het voorstel in. Een politiepatrouille die net in de buurt was, kon de drie inrekenen. Ze probeerden nog weg te rijden, maar dat kon de politie voorkomen. De ‘gouden’ ketting bleek nep.

Het is niet de eerste keer dat de politie met dit soort praktijken geconfronteerd wordt. In alle gevallen werd de som geld nooit terugbetaald en bleek het onderpand waardeloos te zijn.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier