Politie waarschuwt voor oplichters in Dentergem

Redactie KW

De politie van de zone Midow, dat is voor de regio Meulebeke-Ingelmunster-Wielsbeke, waarschuwt voor pogingen van oplichting in de streek. Bij een firma in Dentergem vroeg een Engelstalige man naar inox en zink, in diezelfde periode verdween bij een andere firma in de buurt een kleine hoeveelheid zink. De Engelstalige man en zijn kompaan rijden rond in een witte bestelwagen.

Nog in de buurt zag een man in het centrum van Dentergem drie jongeren op een oprit van zijn buur, en joeg hen weg. Ze hadden een donkere muts op. De politie noemt dat verdacht, en zegt dat de drie feiten zich afspeelden binnen een straal van één kilometer.

Binnen de politiezone zijn er ook meldingen van pogingen tot oplichting via de telefoon. Het gaat vaak om oproepen vanuit Amerika, waar iemand vraagt om de kaartgegevens en de code, om een reis te kunnen winnnen. Dat bericht blijkt nep, en wie toch doet wat wordt gevraagd, ziet wat later een pak geld van zijn bankrekening verdwijnen.

De politie van de zone Midow vraagt om nooit in te gaan op vragen om gegevens van kredietkaarten, en vraagt ook dat wie iets verdachts ziet in de regio Dentergem, dat onmiddellijk meldt.

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier