Politie verhoort leerlingen na brand in school in Zeebrugge

Redactie KW

Vrijdagochtend is brand uitgebroken in een klaslokaal in het Maria-Duininstituut in Zeebrugge. Een leerling diende met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht te worden. Was de brand accidenteel of is er sprake van kwaad opzet ?

De vuurhaard ontstond doordat een solvent in brand vloog. Een leerling werd met brandwonden aan de benen in aller ijl voor verzorging naar het Knokse ziekenhuis gevoerd. Volgens directeur Luc De Vloo valt de graad van verbranding mee.

Hij prijst de snelheid waarmee de speciaal op school opgeleide brandinterventieploeg optrad : “Zij hebben meteen de brand, die in een klas van de afdeling elektriciteit ontstond, geblust. Veiligheidshalve werd de Brugse brandweer opgeroepen om na te gaan of er nog iets nasmeulde. Zonder die snelle interventie van ons eigen team had de brand makkelijk kunnen uitbreiden en was misschien een deel van de school afgebrand. Dan zat u met een totaal ander persartikel.”

Veiligheidshalve werden de leerlingen deze ochtend kortstondig uit de school geëvacueerd en naar het Marktplein van Zeebrugge gebracht. “Wij hebben gewoon ons evacuatieplan uitgevoerd, het heeft feilloos gewerkt”, aldus Luc De Vloo.

Volgens de directie is de politie momenteel bezig met getuigenverhoor. Ze wil nagaan of de brand accidenteel ontstond of er sprake is van opzettelijke brandstichting. “Ik kan mij daarover niet uitspreken. Solventen raakten in brand tijdens schilderwerken ian het klaslokaal. Die ruimte moest piekfijn in orde zijn voor onze opendeurdag. De politie onderzoekt nu de precieze oorzaak van de brand”, aldus directeur Luc De Vloo.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier