Politie verhindert dat Stadenaar zoon van ex in Ingelmunster doodt met pijl en boog

Redactie KW

Agenten zijn erin geslaagd nipt een poging tot moord door een 45-jarige man uit Staden, te verijdelen. De man was op weg naar Ingelmunster om er de zoon van zijn ex-vriendin met pijl en boog om het leven te brengen. De Stadenaar kon na een korte achtervolging worden gevat. Volgens het parket van Ieper heeft hij het nog steeds moeilijk met de relatiebreuk met zijn vroegere vriendin sinds december 2011.

De feiten dateren van maandag, maar raakten pas nu bekend. Sinds zijn vriendin een einde maakte aan hun relatie zorgt de Stadenaar geregeld voor moeilijkheden. Hij belaagde zijn ex-vriendin en uitte ook al bedreigingen aan haar adres, aan haar zoon en zelfs zijn eigen vader.

Wapenwet

De Ieperse onderzoeksrechter liet G.P. intussen van zijn vrijheid beroven.

Naast belaging en bedreigingen is hij voorts in verdenking gesteld van van inbreuk op de wapenwet. Bij zijn arrestatie was de man. in het bezit van een boog en pijl.

Aanhouding gehandhaafd

De onderzoeksrechter zegt op vandaag echter over onvoldoende aanwijzingen van de schuld voor poging tot moord te hebben. De raadkamer handhaafde deze ochtend de aanhouding.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier