Politie vat verdachte inbrekersfamilie in Middelkerke

Redactie KW

In Middelkerke is een ouderpaar met 2 minderjarige kinderen aangehouden.

Zij worden ervan verdacht verschillende inbraken gepleegd te hebben aan de Middenkust, tussen Middelkerke en Blankenberge. Het aantal appartementinbraken is sinds deze aanhoudingen sterk afgenomen.

Hondertal oproepen voor inbraak

Sinds juni kreeg de politie een honderdtal oproepen voor inbraken in appartementen aan de kust. Er werd een onderzoek gestart en dat leidde al snel naar een gehuurd vakantieverblijf in Middelkerke, waar een ouderpaar met vier kinderen verbleven. Twee van de kinderen waren al eerder opgemerkt op locaties waar diefstallen werden gepleegd. In het vakantieverblijf troffen de speurders voorwerpen aan van de slachtoffers. De twee verdachte minderjarigen zijn ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Voor de twee andere kinderen is crisisopvang voorzien.

Oproep aan mogelijke slachtoffers

De politie denkt dat het aantal effectieve inbraken nog hoger ligt dan de oproepen die ze eerder kregen. Daarom roept ze alle mogelijke slachtoffers van deze inbraken op om aangifte te doen. Zij kunnen contact opnemen met de politiedienst van de plaats waar de inbraak plaatsvond.

(E.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier