Politie vat dader grote machineroof via satellietsysteem

Redactie KW

Op de A18 in Adinkerke heeft de politie van de zone Westkust maandagmorgen na een achtervolging een Pool gearresteerd die op de vlucht was geslagen nadat hij met een gestolen vrachtwagen tegen een vangrail was beland.

Dat bevestigt de politie. De Pool had eerder ‘s nachts met enkele kompanen een zware machineroof gepleegd in een verhuurbedrijf in Brecht.

Bij Riba-Rent in Brecht werden in de nacht van zondag op maandag een vrachtwagen met betonpomp, een hoogtewerker en twee graafmachines gestolen. De diefstal werd maandagmorgen rond vijf uur opgemerkt. Onmiddellijk werd via een satellietsysteem geprobeerd de gestolen vrachtwagen te lokaliseren. Het voertuig reed op dat moment via de snelweg in de richting van Frankrijk. De bedrijfsleider alarmeerde de politie.

Op de A18 zette de politie van de zone Westkust de achtervolging in op de gestolen vrachtwagen. De Poolse chauffeur kreeg het daardoor kennelijk op de heupen en verloor de controle over het stuur. De vrachtwagen belandde tegen de vangrail. De chauffeur zette het op een lopen maar kon worden ingerekend. De man werd ter beschikking gesteld van het parket. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier