Politie stelt nieuw zonaal veiligheidsplan voor: focus op inbraken en overlast

Redactie KW

In het nieuw zonaal veiligheidsplan van de Brugse politiezone staan eigendomsdelicten, verkeer en overlast in de uitgaansbuurten centraal. Dat bleek dinsdagnamiddag op de voorstelling van het plan.

Het nieuwe Brugse veiligheidsplan werd op 1 maart van kracht en is geldig tot eind 2012. Zowel de bestuurlijke als de gerechtelijke overheden hebben het plan goedgekeurd. Daardoor is er een eenheid in de aanpak van veiligheidsproblemen.

Eén van de klemtonen in het veiligheidsplan zijn eigendomsdelicten, bijvoorbeeld inbraken en gauwdiefstallen. Er zal niet enkel repressief, maar ook preventief opgetreden worden.

Een ander punt waar veel aandacht aan besteed zal worden is het verkeer. Vooral tegen snel rijden en rijden onder invloed zal streng worden opgetreden.

De overlast in de Brugse uitgaansbuurt wordt eveneens aangepakt. “De overlast is in Brugge weliswaar minder groot dan in veel andere centrumsteden, maar toch moet het nachtelijk uitgaansgeweld prioritair zijn”, zegt burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) van Brugge.

“Sinds deze maand wordt er meer personeel ingezet tijdens de weekends, met positieve resultaten. In dat kader wordt ook nagedacht over hoe camera’s mee een oplossing kunnen bieden.”

Moenaert hecht ook veel belang aan de wijkwerking. “Er zijn in totaal 34 wijkinspecteurs, het onthaal is permanent bereikbaar. Bijzondere aandacht gaat naar het klantgerichte denken in de uitvoering van de politietaken”, zegt Moenaert.

Het nieuw zonaal veiligheidsplan zal op regelmatige tijdstippen geëvalueerd worden. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier