Politie plaatst camera’s om dieven af te schrikken

Redactie KW

In Beernem zijn camera’s geïnstalleerd, zowel aan het station als aan de afrit van de E 40 uit de richting van Gent. De camera aan de afrit registreert de nummerplaten van alle auto’s die er afrijden. Dat kan bijzonder handig zijn om de vele woninginbraken in de streek op te lossen. De camera’s aan het station moeten dan weer fietsdieven afschrikken.

Beernem, Oostkamp en Zedelgem, samen de politiezone ‘t Houtsche, tellen samen vier op-en afritten. Daarom slaan dieven graag hun slag in de zone. In 2002 waren er 360 inbraken in woningen. Dankzij allerlei acties was dat aantal vijf jaar later meer dan gehalveerd. Maar vorig jaar waren er toch weer meer dan 200 woninginbraken. De politie wil dat probleem aanpakken, en heeft aan de afrit Beernem uit de richting van Brussel al een eerste camera gezet.

En de camera’s kunnen ook ontradend werken. Net zo aan het station. Daar zijn veel fietsdiefstallen. Zeven camera’s geven een goed zicht op de stationsomgeving, en registreren elke beweging. Wie zijn fiets wordt gestolen, doet dus best zo snel mogelijk aangifte. Dankzij de camerabeelden kunnen de daders worden opgespoord.

(EV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier