Politie pakt overlast aan in Oostrozebeke, Wielsbeke en Ingelmunster

Redactie KW

De voorbije weken werden onder andere Oostrozebeke en Wielsbeke geteisterd door vandalenstreken en daar wil de politiezone Midow nu komaf mee maken.

Naast verkeerspreventie moet Midow zich ook op de diefstal- en overlastproblematiek toespitsen, vooral tijdens de vakantieperiodes.

“We kunnen er niet omheen dat sommige plekken binnen de Midowzone met overlast en vandalisme te kampen hebben”, aldus commissaris Jean-Marie Samyn.

“In Wielsbeke gaat het vooral om het park Hernieuwenburg en de omgeving van het gemeentehuis en in Oostrozebeke ondervindt het sportcentrum en de omgeving van OC Mandelroos al een hele tijd hinder. Ook domein Ter Borcht in Meulebeke, het Hondiuspark in Wakken en de stationsbuurt, sporthal en het Sint-Amandsplein in Ingelmunster krijgen extra aandacht.”

Naast de ‘gewone’ patrouilles stuurt Midow ook regelmatig mensen in burger de straat op. „Zo zullen we sneller zaken vaststellen, want je moet ze natuurlijk op heterdaad betrappen.”

“En we hebben ook de GAS-sanctie ofte gemeentelijke administratieve sanctie. Sinds de start in april hebben we al 47 boetes uitgeschreven voor allerhande feiten. Die variëren tussen de 60 en 250 euro en hebben wel degelijk een ontradend effect.”

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier