Politie op patrouille met golfwagen en quad

De politie van Knokke-Heist heeft drie nieuwe 'zomervoertuigen' in gebruik: twee golfwagens en een quad.
Redactie KW

De politie van Knokke-Heist heeft drie nieuwe ‘zomervoertuigen’ in gebruik: twee golfwagens en een quad. Golfwagentjes zijn hip in Knokke-Heist, en de politie wil die trend volgen. Ze krijgen ze voor twee maanden in bruikleen van een garagehouder. En de bedoeling is dat agenten ermee op de dijk patrouilleren.

In Knokke-Heist zijn ze altijd in voor een nieuwe trend of snobistische hype. Steeds meer mensen verplaatsen er zich met elektrische golfkarretjes. Er zouden er al zo’n 300 rondrijden. Voortaan kleuren ook twee blauwe exemplaren het straatbeeld van de politie.

De politie krijgt de twee golfwagentjes samen met nog een quad ter beschikking voor de zomermaanden. De golfkarretjes zijn niet meteen machovoertuigen. De korpschef hoopt toch vrijwilligers te vinden onder de agenten om ermee op pad te gaan.

Wie met een golfwagen rijdt moet verzekerd zijn en, afhankelijk van het type, een rijbewijs A3 of B hebben. Daar voldoet de politie aan. Maar zo’n wagentje mag maar in een straal van 500 meter rond een golfterrein rondrijden. En die regel zal de politie niet respecteren. De korpschef vindt dus dat de oude wet moet worden aangepast. Hij heeft alvast afspraken gemaakt met het parket van Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier