Politie neemt extra maatregelen tegen garagediefstallen in het Kortrijkse

Redactie KW

Politie en gerecht nemen extra maatregelen tegen de golf van diefstallen van auto’s uit woningen. In het arrondissement Kortrijk zijn vorige maand op die manier 16 wagens gestolen, of drie keer meer dan in augustus. Vooral de dure Duitse automerken zoals BMW en Audi zijn populair bij wellicht Franse dievenbendes. Politie en parket sturen extra patrouilles op de baan, en er komen ook specifieke acties.

De dieven breken binnen, stelen de autosleutels en verdwijnen met de wagen uit de garage of op de oprit. Dit jaar zijn al zo’n 50 gevallen bekend. De familie Deleye uit Waregem is zo niet één maar twee auto’s gestolen.

“Ze zijn via het wc-raampje binnengekomen. Ze hebben dat raampje opengelegd en ze zijn zo in huis gekomen. Daar hebben ze de handtas van mijn vrouw genomen, mijn laptop en in de handtas van mijn vrouw zaten de autosleutels. En ze zijn weggereden met twee auto’s,” zegt gedupeerde Philippe Deleye.

“Vooral de gemeenten aan de Franse grens en die met de provincie Henegouwen zijn het actieterrein van de bendes. Vorig weekend zijn in Frankrijk vier mannen opgepakt in een gestolen auto uit Deerlijk,” licht Tom Janssens van het parket van Kortrijk toe.

Overigens zijn BMW en Audi de populairste automerken bij garagedieven.

De politie zal daarom in het arrondissement Kortrijk extra maatregelen nemen op het vlak van preventie en controle. Zo zullen de wijkinspecteurs onder meer preventiefolders bezorgen aan de mensen in het arrondissement Kortrijk die met zo’n “populaire” auto rijden. Verder zal de politie de patrouilles en controles opvoeren met extra aandacht voor de “inbraak-gevoelige” wijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier