Politie moest met 7 combi’s uitrukken naar 2 Many Duvels-fuif

Redactie KW

Zaterdagnacht 2 mei vonden er tijdens de 2 Many Duvels-fuif van Chiro Beselare verschillende vechtpartijen plaats. Zowat twintig heethoofden zorgden ervoor dat de Chiroleiding het feest in sporthal Hekseketel verschillende keren moest stilleggen. Een nieuwe opdoffer voor de gewone fuifganger nadat enkele weken geleden op een Chirofuif in Hollebeke twee gewonden vielen tijdens een knokpartij.

„We zijn met een zevental combi’s ter plaatse gekomen”, zegt hoofdcommissaris Luc Deryckere. „We zijn daar tot 3.30 uur gebleven.” In totaal moest dj DiDi drie keer de naald van z’n platendraaier halen. „Om kwart voor drie ‘s nachts hebben we dan maar beslist om er mee op te houden”, zegt Chiroleider Pieter Pype. Om drie uur ‘s morgens konden de fuifgangers onder begeleiding van de politie de zaal verlaten.

„De fuif van 2 Many Duvels heeft nochtans geen slechte reputatie”, weet Deryckere. „Er raakte één iemand lichtgewond en we hebben enkele mensen geïdentificeerd.”

De schade valt uiteindelijk wel mee, maar het is toch verontrustend dat relletjes op fuiven bijna vanzelfsprekend zijn geworden. Een plaag? „Ik denk het niet”, zegt de korpschef. „Toen ik twaalf jaar geleden aan de slag ging bij de politie van Ieper gebeurde zoiets ook al. En er wordt dan nogal snel gesproken van ‘de bende van Ieper’ of ‘de bende van Wervik’, maar die zogenaamde bendes zijn slechts tijdelijke fenomenen. Maar dat betekent niet dat we er niets proberen aan te doen. Als politie werken we steeds nauwer samen met de fuiforganisaties. We maken op voorhand enkele afspraken voor het geval er iets mocht gebeuren. Ook bij de fuif in Beselare wisten onze mensen onmiddellijk wie de verantwoordelijke van het evenement was zodat we daar niet met onze vingers stonden te draaien.” (Ruben Van Bockstael)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 8 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier