Politie merkt verhoogd aantal avondinbraken in de streek

Redactie KW

In zowat de hele provincie merkt de politie een verhoogd aantal inbraken. Het fenomeen verschuift van zone naar zone. Van zodra het donker wordt breken dieven in als ze merken dat er niemand thuis is, bijvoorbeeld omdat er geen licht brandt. In Staden waren daders gisteren nog actief. Ze sloegen het raam van een huis in met een hamer, en gingen ervandoor met 8.000 euro aan goud en juwelen.

Ivan Winne bekijkt de rommel die inbrekers hebben achtergelaten na een inbraak. Buren hoorden lawaai rond half negen gisteravond. Amper een half uur later kwamen Ivan en zijn vriendin thuis. Het gaat om een typische avondinbraak, die in het najaar veel vaker voorkomt. Dieven profiteren van de vroege duisternis en gaan er in korte tijd vandoor met kleinigheden van waarde. Bij Ivan is voor 8.000 euro aan goud en juwelen verdwenen. ” Het zat allemaal in die lade, in dat kleine doosje, daar zat het hoofdgoud ter waarde van 80.000 frank en de rest zat in dat doosje. Daar zaten veel munten in”, zegt slachtoffer Ivan Winne.

Preventieve tips

Ze doorzochten ook de woonkamer, maar lieten de dure kristallen vazen staan. Ook een dure postzegelcollectie bleef in de kast. Het huis is goed beveiligd, zegt Ivan. Tegen deze dieven was weinig te beginnen. Met een schroevendraaier forceerden ze het raam. Behalve de buit is er dus ook flink wat schade. De rolluiken waren omhoog. De dieven zagen zo dat er niemand in huis was. De politie raadt aan om de rolluiken neer te laten, of vanaf valavond een licht te laten branden.

(J.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Politie merkt verhoogd aantal avondinbraken in de streek

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier