Politie Kuurne wil parkeerboete Alexander De Croo laten intrekken

Redactie KW

In Kuurne was er heibel over parkeerboetes voor foutparkeerders op het marktplein. De politiecommissaris laat 17 boetes intrekken, o.a. die van de chauffeur van Alexander De Croo. Reden voor intrekking: het parkeerreglement op de markt is er onduidelijk.

De aanleiding voor de parkeerdiscussie dateert al van vorige week. Toen kwam Alexander De Croo er dinsdagmiddag op de koffie in café De Middenstand. Tijdens de uiteenzetting voor hoofdzakelijk Open VLD-sympathisanten, verbaliseerde een agent van zone Vlas de foutparkeerders op de markt. Naast de privéchauffeur van De Croo werd ook schepen Bouckaert geverbaliseerd. In totaal werden zo’n 22 pv’s opgesteld. De vijf mensen van wie de boete niet werd ingetrokken, stonden op het voetpad geparkeerd.

De boetes gaven diezelfde avond nog aanleiding tot discussie. Het reglement op de markt is er onduidelijk. Er is een zone waar niet mag worden geparkeerd en die wordt afgebakend met paaltjes. Maar op dinsdag verdwijnen de paaltjes omdat er op woensdag markt is op het Marktplein. Een parkeerverbodsteken meldt dat er niet mag geparkeerd worden van woensdag 5.30 tot 13.30 uur. Conclusie: op dinsdagavond kan en mag er geparkeerd worden.

Volgens een krant vrijdagochtend heeft de Kuurnse commissaris een aanvullend pv naar de procureur gestuurd om de situatie uit te leggen en met de suggestie om 17 van de 22 foutparkeerders niet te beboeten. In Kuurne is er nu volop discussie of het voorstel van commissaris er is gekomen omwille van enkele gedupeerden die de onduidelijke situatie er hebben aangekaart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier