Politie klist handtasdief uit Izegem na achtervolging in Wielsbeke

Redactie KW

Een jonge handtasdief, die in Waregem een vrouw met geweld van haar handtas beroofde, werd na een achtervolging door een politieploeg van Mira vervolgens in Wielsbeke door collega’s van de zone Midow opgepakt.

In een zijstraatje van de Stormestraat in Waregem werd een dame door een jonge kerel overvallen. Hij was op haar handtas uit en gebruikte daarbij het nodige geweld, zodat de vrouw verwondingen opliep en naar het ziekenhuis moest voor verzorging.

Vrouw raakte gewond

Een getuige kon de dader achtervolgen. Die sprong op een bromfiets en nam de vlucht. Een ploeg van de zone Mira, die snel ter plaatse was, kon aan de hand van de beschrijving een zoekactie starten. Vrij vlug werd de verdachte opgemerkt, maar die vluchtte met zijn bromfiets in de richting van Wielsbeke.

Tijdens zijn vlucht bracht hij verschillende weggebruikers in gevaar en beging hij verschillende verkeersinbreuken. Meerdere ploegen van de zones Mira en Midow werden door de centrale 101 ingelicht en gestuurd.

De Midow-politie vatte in Wielsbeke de 24-jarige L.R. uit Izegem. De jongen verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij verscheen voor de onderzoeksrechter en werd intussen aangehouden. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier