Politie kan vijf inbrekers op heterdaad betrappen in Waardamme

Redactie KW

In Waardamme, een deelgemeente van Oostkamp, heeft de PZ Het Houtsche vanmiddag vijf inbrekers achterna gezeten.

Een bewoner van de Balebosstraat had politie opgeroepen toen hij de inbrekers had opgemerkt in zijn woning. De daders hadden de buit klaargezet en een deel ervan in hun wagen geladen. Toen de politie ter plaatse kwam stoven de dieven uit elkaar. De agenten zetten te voet de achtervolging in en losten twee waarschuwingsschoten. Met de hulp van een heli en andere politiezones uit de buurt kon het vijftal opgepakt worden. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen, voornamelijk Oost-Europeanen. Ze zijn aangehouden en verschijnen voor de onderzoeksrechter.

Nog meer feiten

Eerder op de dag hadden de inbrekers al een dame uit het Oost-Vlaamse Kaprijke met geweld van haar handtas beroofd en ze sloegen ook toe bij een inbraak in Hertsberge. Die buit werd door de speurders teruggevonden. De politie gaat nu na of de inbrekers ook aan andere feiten kunnen gelinkt worden.

Alertheid

Eerder deze week had de politiezone de inwoners van Beernem, Oostkamp en Zedelgem opgeroepen om verdachte feiten onmiddellijk te melden, na een golf van inbraken de jongste weken. En dat loont, zo blijkt nu. Hoe dan ook blijft de politie de mensen vragen om alert te blijven en verdachte handelingen door te geven, ook ‘s nachts.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier