Politie kan koperdief vatten bij Kosmos

Redactie KW

De politie van de zone Arro Ieper heeft zaterdagavond een man van het dak van het hoofdgebouw van vakantiedomein De Kosmos geplukt. Hij was blijkbaar bezig met het stelen van kabels omwille van het koper.

Het is niet de eerste keer dat het failliete vakantiedomein op de Rodeberg in Westouter ongewenst bezoek krijgt. Op vraag van de omwonenden, die al geruime tijd klagen over ongewenste nachtelijke bezoekers in De Kosmos, en van burgemeester Bernard Heens van Heuvelland, werd het domein door de curatoren enkele weken geleden afgesloten met hoge werfhekken.

Maar dit schrikt sommigen duidelijk niet af. Zaterdagavond was de politie getipt en kon de dief, een Fransman, bij de kraag worden gevat. Hiertoe riep de politie de hulp in van de brandweer, die met de ladderwagen en de nodige verlichting ter plaatse kwam. De koperdief werd opgepakt, verhoord en nadien weer vrijgelaten.

Enkele weken geleden werd ook al eens ingebroken in het domein. Dieven zijn er toen vandoor gegaan met de koperen kabels van de gsm-antenne, die op het hoofdgebouw staat. Daardoor raakte het Proximus-netwerk in de regio tijdelijk verstoord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier